Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 12:49 - Българи надхитриха рака с ваксина. Европа признава родното лекарство.
Автор: djud Категория: Други   
Прочетен: 24542 Коментари: 23 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Ако светът открие лекарство против рака, това ще бъде събитие, излизащо извън мащабите за новина. И може да не се случи скоро.

В същото време обаче на пазара започнаха да се появяват препарати, които удължават живота в ремисия с години, макар и да не лекуват.
Едно от тях е създадено у нас. БГ препаратът, дело на три поколения от фамилията Хаджиеви, тази година получи и европейски патент. А преди два дни авторите му взеха бг приза "Изобретател на годината".

Победителите бяха наградени от министърa на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърa на образованието Сергей Игнатов, председателя на патентното ведомство в България проф. Камен Веселинов и председателя на Европейското патентно ведомство Беноа Батистели.
В първата категория - "Химия и биотехнологии" - призът се връчи на екипа, разработил препарата "Катрапс", който е на основата на БЦЖ-ваксина (срещу туберкулоза), и се използва за стимулиране на имунната система при борбата ѝ с ракови образувания.

"Лекарства, които да прогонят напълно рака, няма. Нашата ваксина обаче удължава живота в ремисия до 20-25 г. Имаме пациенти, преживели пълноценно цялото това време, които накрая починаха от друго", разказва доц. д-р Нася Хаджиева от ИСУЛ. В основата на ценното откритие лежат проучвания на баща й - проф. Спартак Хаджиев, посветил около 50 г. от живота си на това, да открие ваксина против най-страшното заболяване. Работата му продължават дъщерята Нася и внукът - доц. д-р Михаил Петров. 

"Онова, което прави нашият продукт, е да стимулира имунната система сама да се справи с раковите клетки. На практика "учи" организма на нещо, което той е забравил по време на боледуването - да разпознава свое от чуждо", разказва доц. Хаджиева. По нейните думи, когато тялото започва да припознава чуждото като свое, раковите клетки започват да растат. Малки количества от ваксината обаче най-често помагат на организма да се "ориентира" в ситуацията и да се справи с клетките нашественици

"Още през 50-те години баща ми започва своите изследвания на базата на данни от Пастьоровия институт, че онкоболните се повлияват много добре от БЦЖ-ваксината, поставяна на хората с туберкулоза", разказва лекарката. Изследванията му преминават през различни етапи, докато около 70-те години той създава първата наша ваксина, която бори успешно туморите. Впоследствие дъщерята и синът я модифицират. "По света има и други ваксини срещу рак, но уникалното при нашата е, че тя се състои от клетъчен и безклетъчен компонент. Това го няма другаде. Необходими са съвсем малки количества от лекарството, за да подейства", разказва лекарката.

Самата ваксина се поставя подобно на манту, което се прави на бебетата. Тя действа при всички видове рак и на всички етапи от заболяването. Естествено, както при всяка болест, колкото по-рано отиде пациентът, толкова по-големи са шансовете лекарството да му подейства благотворно.

"Важното е да се знае, че това не е алтернативна медицина. Лекарството може да се прилага в комбинация с други видове терапия. Ние винаги съветваме пациентите първо да преминат етапите на лечение, предписани им от лекар, и едва тогава да се обърнат към нас", казва доц. Хаджиева. Ако се налагат операция, химио- или лъчетерапия, пациентът първо трябва да измине "пътечката", начертана му от онколога, и едва тогава да си постави ваксината. Така на практика тя става част от имунотерапията.

Ако обаче поради възраст, съпътстващи заболявания или някаква друга причина болният не може да се подложи на операция, има вариант да започне и направо с ваксината. В момента тя се поставя в кабинетите на Хаджиеви в София и Пловдив.
"Водим статистика на това колко души са минали през тях - до момента са малко повече от 10 000. С някои вече не поддържаме връзка, защото са минали пет и повече години, други се обаждат редовно или се връщат. Познаваме всичките си болни лично", разказва лекарката.
Още докато се борели да регистрират европатента, към тях се обърнали най-различни чужди клиники, които искат да внедрят ваксината и да я прилагат при своите онкоболни. Сред тях има болници от Гърция, Хърватска и няколко германски клиники

Сега вече бг откритието може свободно да бъде пуснато в употреба по целия свят. Всъщност битката за европейски патент стартира още преди десетина години.
"За пръв път подадохме документи през 2003 г. Наложи се на няколко пъти да модифицираме лекарството и да прилагаме нова документация. Онова, което всъщност Европа ни противопостави като вече съществуващ медикамент, бе откритието на баща ми от 70-те години".
Наложило се да се борят срещу по-ранни модификации на собственото си лекарство, преди да се сдобият със запазената марка.

Стела Стоянова
http://www.standartnews.com/balgariya/balgari_nadhitriha_raka_s_vaksina-166620.html

http://econ.bg/%D0%98%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8/%D0%9D%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_l.a_i.395965_at.12.html




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cchery - Добавих този постинг на страницата на LIVEStrong България във фейса
23.10.2012 13:19
Не мога да коментирам, защото вече и аз не знам в какво да вярвам! Но много се радвам, че пусна тази инфо!
цитирай
2. djud - Благодаря ,
23.10.2012 13:28
Незнам и аз какво да кажа. Но все си мисля, че е крайно време да се появи истинско лекарство срещу тази болест.

Ето част от Интервю с председателя на Патентното ведомство проф. Камен Веселинов в предаването „Седмицата" на Дарик
http://www.lex.bg/bg/news/view/49371

Давате на три поколения от едно семейство. На Спартак Хаджиев...

Това беше за химия, да.

...давате "Химия и биотехнологии" за препарата "Катрапс"...


Точно така.

...за лечение на тумори.

Точно така.

Сега тук само да изясним, това е лекарство срещу рака ли?

Подпомага, изглежда, положителното развитие при различни ракови заболявания.

Тоест това не е лекарство, но е един препарат, който...

Не е лекарство, но е препарат, който се използва.

...е ефективен.

Да, и подпомага лечението.

Вие, сега за първи път го патентовахте сега ли?

Не, не, той е патентован от...

Той е стар препарат, но му давате сега награда.

...някое време, но последно той е излязъл тази година. Значи, работата върху един препарат е много продължителна, както знаете, тъй като, от една страна, трябва химическата субстанция да бъде сътворена, а след това трябва да премине и през безброй изпитания, за да бъде допуснат да се използва върху хора. Тоест тази работа не е от една година насам, но сега го награждаваме във връзка със заявката за този препарат, която е подадена.
цитирай
3. djud - И ако се доверим и на Ванга, която отдавна е казала :
23.10.2012 13:45
Лекарство срещу рак: "В началото на 21 век човечеството ще се избави от рака. Ще дойде ден, когато ракът ще бъде окован в железни вериги"

Значи - може би е настъпило това време :)
цитирай
4. анонимен - много забравяме
23.10.2012 14:59
И с какво е повече от отдавна известния Калгевакс? /а, пардон, той не е патентован, или му е изтекъл патента/
цитирай
5. анонимен - Дай Боже !Надеждата, която дава ...
23.10.2012 15:38
Дай Боже !Надеждата ,която дава този постинг , дори да няма 100 процента гаранция за това лекарство ,сама по себе си би дала сили на много ,много хора .
цитирай
6. djud - Да, така е наистина ! Много ми се иска процентите да са най-накрая 100 %
23.10.2012 15:54
анонимен написа:
Дай Боже !Надеждата ,която дава този постинг , дори да няма 100 процента гаранция за това лекарство ,сама по себе си би дала сили на много ,много хора .

цитирай
7. cchery - Дай Боже !Надеждата, която дава ...
23.10.2012 16:22
анонимен написа:
Дай Боже !Надеждата ,която дава този постинг , дори да няма 100 процента гаранция за това лекарство ,сама по себе си би дала сили на много ,много хора .

В крайна сметка нямаме нищо друго май.......
цитирай
8. анонимен - Което изобщо не е малко, защото м...
23.10.2012 16:32
Което изобщо не е малко ,защото мозъкът е движеща сила във всяко заболяване ,а вярата и надеждата може да означават спасение понякога :) .
цитирай
9. djud - Надежда !
23.10.2012 16:57
" Ако можех да имам едно
магазинче със две полички,
бих продавал… познайте какво?
- Надежда. Надежда за всички. "
Джани Родари
цитирай
10. анонимен - zasto vaxinata ne se kazava Spartak ili BoriCanoF
23.10.2012 19:35
20 25 godini garantiran jivot ot moment v koito ti bocnat edno spartan4e.

novinata e kato izreska ot biografiata na onzi bokluk L Armstrong i negovite 7 smekerii.

S uvajenie kam truda na izsledovatelite i sajalenie za onko-bolnite . oste edna partenka be pusnata na pazara "kleta4no i bezkleta4no vestestvo" injectirano... kato mantu.. i krci-prci rakat si zaminal.

цитирай
11. анонимен - uraaaa
23.10.2012 21:31
i pak uraaaaa
цитирай
12. cchery - i pak uraaaaa Задник.......
23.10.2012 22:31
анонимен написа:
i pak uraaaaa

Задник.......
цитирай
13. shtaparov - Ракът е вид вирусно заболяване. А ...
24.10.2012 02:53
Ракът е вид вирусно заболяване. А вирусните заболявания от каквото и да било естество почти не се лекуват по друг начин освен с ваксини или с мощен имунитет. Остава да разчитаме на късмет.
цитирай
14. djud - до 10. анонимен - zasto vaxinata ne se kazava Spartak
24.10.2012 08:44
Незнам защо, не аз съм я създала.
Но може да прочетете напр. " КАТРАПС " - наобратно, ако искате.
От все сърце ви пожелавам, да не ви се налага да я ползвате !
цитирай
15. анонимен - Мои познати, онкоболни, починаха, ...
24.10.2012 09:58
Мои познати, онкоболни, починаха, въпреки че ходиха при Спартак Хаджиев и
той им постави ваксината.
Същата история и с бай Васил от с.Чавдар, който лекува камъни в жлъчката и бъбреците.Толкова много излекувани има, според писанията, а на практика е само
реклама, защото на мен не помогна.
цитирай
16. apostapostoloff - Браво!
24.10.2012 10:29
Ето с тези хора трябва да се гордеем, тях трябва да славим. А не някакви лайномети, които и един мижав медал от олимпиада не могат да вземат. Пък и да вземат- все тая. Лайометите си остават лайномети!
цитирай
17. анонимен - .
24.10.2012 11:27
ha ha ha

много поздрави на доц.първанова:)
цитирай
18. djud - Поради идентичен коментар,позволих си да копирам от hopfen, за което се извинявам
24.10.2012 11:57
1. hopfen - Един коментар подхвърлен зад кулисите, на лични искам да кажа:
01:21
" ha ha ha
борим се с рка, значи) много поздрави на доц. първанова) даже на мен ми е жал за нея)

Изпратено: 23.10 23:33 От: ket1baloo


Постът, в който е този коментар, също е на тема за борба с рака :

http://hopfen.blog.bg/lifestyle/2012/10/23/v-borbata-sreshtu-raka-padna-porednata-krepost-moje-bi-nai-g.1012839

Съжалявам, но не мога да и предам поздравите от ket1baloo , по простата причина, че не я познавам.
цитирай
19. hopfen - Крачка по крачка
24.10.2012 20:36
вижда му се края и на рака.
Достойният труд на цели три поколения е дал своя резултат. Хубави са новините от такъв характер.
За създателя на този постинг:
Наздраве!
цитирай
20. анонимен - Bobichan
25.10.2012 05:29
Скептична съм, много съм скептична!
Общо взето това което обясняват, че прави ваксината може да се постигне с Гладолечение, моно-лечебна диета с кълнове и различни природни имуностимуланти като пчелно млечице, женшен (мощен адаптоген), спирулина (едноклетъчно водорасло, за което е доказано че унищужава над 80% от някои от видовете ракови клетки), Акай Бери (малки плодчета с големи антиоксидантни свойства, които унищужават над 90% от клетките засегнати от левкемия). Четете - информация има много!
Раковите клетки са болни клитки и ние сме си ги разболели като сме яли пържена храна (да крайно звучи, но има много доказателства че пържената храна е канцерогенна), мазали сме се с "разкрасяваща" козметика в която е пълно с остатъчни продукти от петрола, дищали сме цигарен дим с примеси на всякакви оловни и безолевни горива, остатъци от всякакви производства и сме издеваталствали с какво ли още не мога да изброявам дъ...
Според мен тази ваксина не може да помогне на един замърсен организъм!
Първо трябва да се пречисти тялото от натрупаните шлаки, токсини и всякакви замързявания и чак тогава да се пристъпи към лечение. А подхода на съвременната медлгоицина както знаем е различен.
Имам познати болни от рак. Имам приятел, който почина от рак, имам и близки, които са в дълга над десет-годишна ремисия - без химиотерапия! Пожелавам им още поне 3 пъти по толкова колкото са изкарали.
И да вярата и надеждата са ключови, но и общия подход е от значение. Не можеш да лекуваш рак на стомаха като изключваш всички други органи и функции на сложния човешки организъм, защото нищо в нашето тяло не е само за себе си! Алтернативните лечители имат това предвид. Лично за мен техния подход е по-логичния.
Успех на всички. С ваксина или без - ключа наистина е в нагласата и в готовността да се бориш - начини винаги се намират.
цитирай
21. анонимен - А дали е така?
26.10.2012 14:22
Какви изследвания го доказват,преживяемоста е божа работа.
цитирай
22. анонимен - и с какво кпнкретно се различава от Калгевакс
27.10.2012 17:49
Калгевакса се прилага доста отдавна в онкодиспансерите също е на основата на БЦЖ, та каква е разликата при Катрапс.....
цитирай
23. djud - И защо питате мен ????
29.10.2012 11:14
анонимен написа:
Калгевакса се прилага доста отдавна в онкодиспансерите също е на основата на БЦЖ, та каква е разликата при Катрапс.....


Задайте си въпроса към авторите на ваксината ! Аз не съм нито медицинско лице, нито вирусолог, нито рекламен агент, за да мога да правя каквото и да е сравнение между две ваксини !!!!!

Ако имате някакви лични наблюдения или проучвания - може да ги споделите ! Ако искате да се заяждате - изборът си е ваш !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djud
Категория: Други
Прочетен: 446071
Постинги: 61
Коментари: 591
Гласове: 716
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031