Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 13:57 - Post scriptum
Автор: djud Категория: История   
Прочетен: 16513 Коментари: 46 Гласове:
9

Последна промяна: 20.04.2012 14:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Винаги съм смятала и съм твърдяла, че многото години под робство са  направили народа ни толкова търпелив, безропотен и склонен да прекланя глава....
Докато не прочетох ето това :

"Нас ни освободиха неподготвени за новия живот . Освобождението ни бе една революция,само че отгоре дошла,от волята на руския император, със силата на руското оръжие. А през време на революционните движения, казват умните хора, се издигали нахалните, безочливите, буйните, безскрупулните."- Добри Ганчев

И още нещо:

"...Погрешно ми се струва убеждението,че за окаяното духовно състояние на българския народ е виновно петвековното турско робство. Напротив-от робството ние излизаме като възкръснали, с жажда за свобода, надъхани с надежди и оптимизъм, енергични и единни, вдъхновени от един общ национален идеал.

 

 

Духовната трагедия се случи по-късно. Националните катастрофи разсипаха България не само икономически, не само оръфаха територията и, това бе малката беда - пречупен бе духът на българския народ:

 

  •  нямаше я предишната вяра в собственото му възкресение,
  •  убита бе вярата в собствените му сили,
  • рухнаха идеалите му,
  • залезли бяха оптимизмът и стремежат му към щастие,
  • помръкна веселостта,
  • погребан бе смехът
българският народ стана народ мрачен, зъл и жесток, склонен към братоубийство, скептичен и инертен, безразличен към собствената си съдба, болен народ, изпаднал сякаш в кома, в дълъг летаргичен сън, от който вече век не можем да се събудим..." - Стефан Цанев

            Което пък ме накара да се запитам дали някога ще прочетем истинската ни, ОБЕКТИВНА  ИСТОРИЯ , защото каквато и да е тя, колкото и да ни загорчи от нея, не трябва да я променяме, за да обслужва настоящето ни. 
         Срамните моменти трябва да останат,"за да ни напомнят колко дълбоко може да е падението, та да не го повтаряме " !
           Светлите - " за да помним, че славата ни е заслужена, защото е платена "  !!!!!

 А колко пъти е променяна и изопачавана нашата история ???
Откъде тогава да имаме самочувствие на силен народ ???


  

 

 
Цитатите са от " Български хроники " на Ст.Цанев


Из цикъла "България"

Йонка Христова


Какво да ти завещая, сине?
Нищо на този свят нямам
освен неистовата ми обич
към тази шепа България -
опустошена, ограбена,
продадена и предадена.
Сънищата си ще ти дам, сине,
да те спохождат през нощите:
Кръстова гора и връх Вола,
Батак и кървавото кладенче.
Какъв завет да ти оставя, сине?
Не вярвай , като ти казват,
че ти си по европеец,
ако се отречеш от буквите,
от корена си и от вярата.
Не вярвай, че "Аз съм българче"
ще те препъне по пътя ти,
защото било началото
на някакъв национализъм.
Но най - вече не вярвай, сине,
почнат ли да ти разправят
за нечие чуждо присъствие.
Защото съм те заклела -
не знам за добро ли, за зло ли -
на Самуил в слепите войни,
в бесилото на Апостола,
в първата пушка в Копривщица
и в името на Княгинята.
Орисах те, сине, с носталгия.
Цял живот болен да ходиш
по тази шепа България
и да не млъква в душата ти
песента на родопските чанове
.
 





Тагове:   post,


Гласувай:
10



1. baimomchil - Абсолютно съм съгласен с Цанев
01.11.2010 14:15
бих добавил само и комунизма. Той също докара много много поражения, върху народопсихологията.
цитирай
2. djud - " Отгоре на всичко, тотали...
01.11.2010 14:23
" Отгоре на всичко, тоталитарният рай на комунизма, в който осъмнахме, ни направи страхливи и двулични " - Ст.Цанев
цитирай
3. baimomchil - Еднакво мислим с Цанев :)
01.11.2010 14:44
Еднакво мислим с Цанев :)
цитирай
4. djud - Браво !
01.11.2010 14:56
Нещо друго да мислите еднакво ??? :))) Мисълта ми беше - дали някога ще разберем каква е била истинската ни история ! Защото от толкова много различни мнения вече незнам на какво да вярвам. Между другото - цитатите са от " Български хроники " . Писах го, ама незнам къде изчезна това изречение :))
цитирай
5. baimomchil - Ми тя истината започна да излиза ...
01.11.2010 15:11
Ми тя истината започна да излиза наяве. Вече има нет - трябва да се чете и рано или късно истинската история ще се учи и в училищата.
цитирай
6. djud - Да, има нет.
01.11.2010 15:22
Ама всичко е много противоречиво. Крайно време е историците да застанат с ясна позиция по въпроса. Четох някъде, че в Турция се пазели архиви от нашата история, ама не ни ги дават ! В Русия /т.е. в бившия СССР/ - също имали архиви, но и те не ни ги дават ! И какво излиза - че само у нас си нямаме архиви от истинската ни история, а само такива, които служат на нечии интереси - т.е. ПОДПРАВЕНИ !!!
цитирай
7. cchery - Оф, вие захванахте любимата ми тема - историята на България!
01.11.2010 16:07
Аз просто съм в ужас от това какво съм учила, в какво съм вярвала тъй силно и от факта, който трябва да приема - а имено, че нищо от това не е истина. И някакси не го приемам все още. Огъвам се може би заради едно нещо: поне нас, поне мене в час по българска история ни учиха да не се срамуваме, да не се свиваме и да не прекланяме глави от това, че сме малка държава! Напротив! Няма да обсъждам дали всичко, което са ми тикали в главата е истина, но аз никога не съм се срамувала, че съм българка! Докато...... младите хора от поколение-две назад са с мисленето, че сме най-долните гамени на тоя континент и в резултат на това ЕМИГРИРАТ! Няма ги, защото сме НИКОИ за тях и защото е нямало кой да им втълпи онова самочувствие както на нас. Пък ако ще да е измамно!
цитирай
8. koketka - ама и спор сте заформили!!!!!!!! ...
01.11.2010 16:18
ама и спор сте заформили!!!!!!!! честно казано преди няколко години попитах един мой познат - учител по история: с какво самочувствие я преподава като не се знае каква точно история е учил? аз отдавна вече не вярвам на тази история, която съм учила в училище. И да - това не означава че не съм родолюбец, защото и аз съм възпитавана в любов към родината. Но не вярвам в тази история или по-точно в тази версия, която ми е преподавана в училище
цитирай
9. koketka - последното което четох за бълга...
01.11.2010 16:21
последното което четох за българската история е една статия в която научно се доказва, че аспарух въобще не е идвал от азия, а от централна европа и прабългарите въобще не са азиатци. И всичко това - доказано с факти. И този историк е изгонен от българия и се е заселил в германия и всички проучвания е правил оттам.
цитирай
10. koketka - не съм сигурна, но май djud ти ми я ...
01.11.2010 16:22
не съм сигурна, но май djud ти ми я беше пратила, но за съжаление с тия преинсталации, смени на компове я изгубих някъде, а не помня нито името на професора нито нещо друго с което да си помогна в гуглето
цитирай
11. djud - Незнам дали пък чак всичко е лъжа !
01.11.2010 16:23
Сигурно има и някаква истина, промъквайки се из цялата лъжа. Едва ли са се самозабравили чак толкова и са дръзнали да създадат една несъществуваща история. Изопачена - ДА, но не и съвсем несъществуваща. А колкото до младите хора сега - мисля, че много лошо им се поднася историята. Написана е отвратително. Как да ги накараш да я прочетат. А защо емигрират - ами нали се сещаш - неща от рода на " Тази скапана държава " . Аз не ги оправдавам за емигрантството. Защото ако тук вършеха същата работа която вършат там , но така както там я вършат ; ако тук си спазваха законите така както там ги спазват - сега нямаше да сме на този хал.
И чесно казано - мечтая за деня, в който в България ще останат само хора, които я обичат. На другите - прав им път, но да не идват тук да си оправят зъбите и да почиват. Да си стоят там, където са си избрали и да си поемат и негативите.
Въпроса не беше за това. Все пак - дали да не се метнем на машината на времето и да не се върнем назад, за да видим какво се е случвало ????
цитирай
12. djud - до koketka
01.11.2010 16:33
Може би имаш впредвид историята на д-р Г.Ценов ”Ковратова България и покръстването на Българите” – 1937г.
Наистина е интересна, а и това беше и за мен първата различна история, която прочетох, след тази на която са ме учили.
цитирай
13. djud - Според Г.Ценов :
01.11.2010 16:38
"....след Освобождението българският народ се раздели на два дяла. Единият дял, който се наричаше Славянофили, бе на мнение, че България трябва да се постави под протектората на Русия, защото тя сама не може да се управлява... Русофилите се засилиха от разни модерни течения, като комунисти социалисти и др. –исти... "

цитирай
14. djud - и още нещо за славянофилството :
01.11.2010 16:40
произхода на ”Славянския проект” в 1858г. започва със създаване на Славянския комитет в Русия. Този комитет превърна славянофилството в мощно идейно средство за противопоставяне между православни и католици. Парадоксално е, защото идеята за ”величието на славянския род”, на която се опира ”Славянофилството” е взаимствана от Дон Мавро Орбини от Рагуза, абат от Млетския орден, написал книгата ”Царството на славяните” отпечатана в Пезаро в зората на XVIIв. – 1601г.
Орбини, запленен от величието на славяните в миналото, вярва във възраждането на тяхното единство с помощта на католическата църква. Така един католик преди 4 века даде най-силното идейно оръжие СЛАВЯНОФИЛСТВОТО, което Русия е използвала и продължава и сега, срещу Европа.
цитирай
15. djud - Историите на всички балкански с...
01.11.2010 16:43
Историите на всички балкански страни са писани от Русия и за нейна изгода. Тези съчинени от Русия балкански истории са признати за достоверни и с бездействието на Запада по въпроса.
Ако бяха получили навременен и адекватен отговор от народа ни, сега светът, в който живеем, щеше да е различен.
цитирай
16. koketka - ако това са цитати от тази статия - не ...
01.11.2010 16:45
ако това са цитати от тази статия - не е същата. Нали ти казах, че не помня, но май не беше тази
цитирай
17. koketka - що се отнася до истините и лъжите в ...
01.11.2010 16:46
що се отнася до истините и лъжите в историята - как да ги различиш? как да разбереш кое е истина и кое не
цитирай
18. koketka - Историите на всички балкански с...
01.11.2010 16:48
djud написа:
Историите на всички балкански страни са писани от Русия и за нейна изгода. Тези съчинени от Русия балкански истории са признати за достоверни и с бездействието на Запада по въпроса.
Ако бяха получили навременен и адекватен отговор от народа ни, сега светът, в който живеем, щеше да е различен.

ами щом имат наглостта някои от тях да казват че кирил и методий са руснаци, за какво говорим
цитирай
19. djud - Не, не са от тази книга.
01.11.2010 16:59
Това е от една друга статия :))) ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА КОЯТО НИ УЧИХА И УЧАТ
http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=743&showentry=4748

Аз затова казах по-горе, че из интернет има всякакви противоречащи си мнения и статии. Човек, ако не е историк, трудно може да разбере кое е истина и кое - не е. ! Или просто си избираш в какво да повярваш.
цитирай
20. анонимен - Бай Момчиле и ти си един путьо дето комунистите му срали в гащите, идиот скапан!
01.11.2010 17:32
Единственно при комунизма народа беше сплотен, имаше общество, имаше обич към артистите и спортистите, към поети и писатели, имаше уважение към всички добри и заслужили хора, гнидо мръсна. Савмо простаците като тебе не са го разбрали. Да пукнеш и ти цялата пасмина като тебе!!! Простак мръсен!!!
цитирай
21. bizcocho - Браво за постинга!
01.11.2010 19:28
Браво за постинга!
цитирай
22. baimomchil - последното което четох за бълга...
01.11.2010 20:58
koketka написа:
последното което четох за българската история е една статия в която научно се доказва, че аспарух въобще не е идвал от азия, а от централна европа и прабългарите въобще не са азиатци. И всичко това - доказано с факти. И този историк е изгонен от българия и се е заселил в германия и всички проучвания е правил оттам.


предполагам говориш за д-р Ганчо Ценов! Поклон пред този ВЕЛИК БЪЛГАРИН!
цитирай
23. baimomchil - КрУШКА Мустаков
01.11.2010 21:07
Оооо дърт коцкар, кво стана, че ти бръкнах в гъза? Май поредната блогърка ти е срязала плейбойските крилца. Еми така е не става само с колажи и клипчета бе пенсио, трябва и визия да имаш. Ама що ли си мислиш, че приличайки на Милко Калайджиев и ще си магнит като Холивудски актьор. От комунизма ще да е :).

Аз пък ти пожелавам дълголетие. Явно страдаш. Страдай! Паляк.
цитирай
24. ledzeppelin - Силни думи!
01.11.2010 21:55
Страхотен стих!
цитирай
25. анонимен - Бай Пуптьо я да ти видим визията на тебе бе лалугер.
01.11.2010 22:17
Скапан мухлендър. При комунизма си беше добре, но ти сигурно си бил в лудницата по тнова време.
цитирай
26. анонимен - Че поне носа си покажи бе пъзльо.
01.11.2010 22:19
Червендалест алкохолик.
цитирай
27. baimomchil - Хахах добре е било за нагаждачи и ...
01.11.2010 22:41
Хахах добре е било за нагаждачи и гъзолизачи като теб. Но свърши. Край. Финито. Нъцки облаги за доносници. И ся кво Кушко Калайджиев прави ли прави колажи и клипчета с цел да впечетли някоя блогърка, но уви... поне да се беше сетил да си обръсне мустака.

Страдай паляк. Страдай! И рони крокодилски сълзи за червената паплач.
цитирай
28. cchery - Червендалест алкохолик. Ей, Куш. . ...
02.11.2010 00:02
kushel написа:
Червендалест алкохолик.

Ей, Куш..... ти не си такъв!
цитирай
29. анонимен - Масончето Цанев ли ви е мерило за ...
02.11.2010 00:09
Масончето Цанев ли ви е мерило за истинност и история, слепци?
цитирай
30. cchery - Масончето Цанев ли ви е мерило за ...
02.11.2010 00:29
анонимен написа:
Масончето Цанев ли ви е мерило за истинност и история, слепци?

Ааааааааа, не! Как можа да си го помислиш даже? Мусончето от лани ни е мерилото...... :))))
цитирай
31. анонимен - Стихотворението е много силно. ...
02.11.2010 03:01
Стихотворението е много силно. Разплака ме. Цял живот ще ходим болни по тази шепа България.
цитирай
32. vihrogonche - четох, четох и не разбрах...
02.11.2010 05:08
кои точно исторически моменти и периоди визирате?
единствено видях хан Аспарух-овото време.
а нещо от по-новата ни история?
цитирай
33. djud - Ей, ама вие какво сте направили тук, бе хора !
02.11.2010 08:46
Цяла нощ ли не спите ? Каква е тази караница и цинизми !!! Нека не спорим какво е било при комунизма- добро или лошо, още повече, че в България комунизъм така и не стана. Да , "градихме" го ! "Изградихме" социализъм; "изградихме" и развит социализъм / май-така се казваше ! / ; но до пълния комунизъм така и не стигнахме ! Само партията се казваше - комунистическа !
Но тук става въпрос за подмяна на ИСТОРИЯТА , а това няма как да се отрече ! И лидерите на бившия СССР тук също са дали своя принос за този процес.
цитирай
34. djud - Здравей, vihrogonche !
02.11.2010 08:55
Да ти кажа чесно, аз нямах намерение да визирам конкретно дадени исторически моменти, защото :
Първо - не съм специалист по история
Второ - явно има много спорни моменти, които са преиначени с цел обслужване на политическото ръководство в даден момент
Трето - идеята ми всъщност беше, че винаги съм мислила , че робството се е отразило на народопсихологията ни, за да нямаме силно гражданско общество и се оставяме да ни мачкат, без да смеем да протестираме истински и до край за каквото и да било , а май ще се окаже, че не е от робството ! И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ИЗВИНЯВАМЕ ЗА НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ С НЕГО !!!
цитирай
35. djud - "Масончето Цанев ли ви е мерило за истинност и история, слепци?"
02.11.2010 09:16
Слепци или не, всеизвестно е, че е най-тъмно преди зазоряване ! Ст.Цанев никога не е твърдял, че пише история ! Напротив - на книгите му - " Български хроники " - пише - поема !Но е крайно време да почне да се говори по този въпрос за подменената ни история !
А ето и откъс от едно негово интервю, публикувано на адрес :

http://bulgarianchronicles.com/StTs_author_interview.html

Въпрос за «Български Хроники»: Господин Цанев, кажете ни: Защо решихте да напишете тази книга (освен разговора с унгарския професор, разбира се)? Смятате ли, че Вашата мисия в българската литература е да просвещавате? Да вдъхновявате? Да отваряте очите на народа? Изобщо: книгата има ли мисия или е Ваша вътрешна необходимост да кажете истината за българската история?

- Страхувам се от думата мисия. Но не съм писал хрониките само за собствено удоволствие. Българското възраждане ражда една нова дума: БУДИТЕЛИ. Писателят не може да не бъде будител, не може да бъде преспивач. Целта на всяко писане е да събуди нещо в читателя. Тази моя книга повече от всички други има такава цел...

Страхувам се да не Ви обидя, но един от адресите ми бяхте точно вие – емигрантите. Наблюдавал съм тъжна картинка почти навсякъде: първото поколение емигранти се топят от носталгия, а децата им не желаят да знаят български език, не желаят да ги считат за българи, претопяват се в големите нации. Тъжно е, но призивът на Паисий «О, неразумний юроде, защо се срамуваш да се наричаш българин?» е актуален и днес. Не съм искал да пиша история, с която да се пъчим, нито да се срамуваме, а просто по-добре да видим мястото си във вековете, на континента и в света.


цитирай
36. djud - ledzeppelin - Силни думи! Страхотен стих! ; 31. анонимен - Стихотворението е много силно. ...Разплака ме. Цял живот ще ходим болни по тази шепа България.
02.11.2010 09:21
Да, така е ! Така сме орисани, явно ! И на мен така ми въздейства, затова го включих в поста ! Все пак - беше ден на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ! :))))
цитирай
37. baimomchil - Каква е тази караница и цинизми !!! ...
02.11.2010 10:04
djud написа:
Каква е тази караница и цинизми !!!


И аз това се запитах, дъртият мустак за една реплика ме вкара в гроба. Как да комуникираш с такъв дрилопитек.
цитирай
38. baimomchil - Червендалест алкохолик. Ей, Куш. . ...
02.11.2010 10:05
cchery написа:
kushel написа:
Червендалест алкохолик.

Ей, Куш..... ти не си такъв!


Ми не е. Прекалено високо го качи в йерархията. Много по-пропаднал тип от алкохолиците е. Не случайно е в скандал с половината блогъри.
цитирай
39. baimomchil - Масончето Цанев ли ви е мерило за ...
02.11.2010 10:06
анонимен написа:
Масончето Цанев ли ви е мерило за истинност и история, слепци?


Тоя пък анонимен паляк.
цитирай
40. djud - Друг въпрос, от горното интервю :
02.11.2010 10:50
От книгата става ясно, че историята, която сме учили е фалшифицирана, или най-малкото – интерпретирана по погрешен начин. Обяснявате това с комунистическото ни минало и тодор-живсковската привързаност към СССР. И не само вие – много хора в България оправдават изопачаването на българската история като резултат от политически интереси на тоз или оня. Това може да е вярно, но защо ние, като българи позволвяваме това? Защо македонци, поляци, унгарци и други, не са били засегнати от това – даже и републиките на бившия Съветски Съюз, знаят, пишат и са учили по-правдоподобна история на своите собствени страни, отколкото ние? Турското робство явно ни е смачкало – защо гърците винаги са вярвали повече в своята собствена история, а ние не го правим?

- Наистина, като се ровех в безброй книги, учудвах се на един странен факт: ако някой наш учен издигне някаква твърде вероятна хипотеза, десет други го смачкват - искат стопрецетови доказателства. Така биват убивани много истини, защото до тях се стига много често по пътя на интуицията. Гърците наопаки: и най-малката вероятност обявяват за истина, те ще те заведат и на гроба на Зевс...

Спомнете си спора за гроба на Левски – дали е погребан в черквичката «Света Парашкева» до хотел «Шератон». Каква стръв проявиха някои професори да доказват, че предположението на Хайтов не може да бъде истина и накрая, за да се прекрати спора, торбата с костите изчезна! Изчезнаха костите и на Раковски, на нито един наш велик човек ние не знаем гроба. Какво пречеше най-сетне народът ни да има едно свято място, дори костите да не бяха на Левски, коленичейки пред тях, ние щяхме да мислим за него. А ако са били негови? Ние притежаваме косите на Левски и сега, сравнявайки ДНК на тези коси с ДНК на костите щяхме да узнаем истината. Но костите бяха унищожени. Това престъпление е по-страшно от убийство и е извършено поради завист и тесногръдо мислене.

цитирай
41. djud - И още нещо :
02.11.2010 10:51
Има ли някакъв заговор против България? Да се обеззначи нейната история, да ни смачкат самочувствието, образованието, мечтите? Или това е поредното оправдание на българите за бездействието и безотговорността пред нашата история?

- Едва ли е заговор, просто използват нашата простотия и слагачество. Защо да не ни направят келнери и проститутки в това екзотично кьоше на Европа, след като ние сами се натискаме да сме такива и понеже за тази работа не трябва кой знай каква култура, нито изкуство, нито образование, напротив, те пречат, защото раждат непокорство – затова ни внушават, че са ни излишни... и ние послушно си зарязваме и образованието, и културата, и изкуствата...

цитирай
42. djud - Ами - това е !
02.11.2010 10:55
Изберете сами какви да сте - КЕЛНЕРИ И ПРОСТИТУТКИ , или КУЛТУРНИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ, ОБРАЗОВАНИ, ЗНАЕЩИ, МОЖЕЩИ И НЕПОКОРНИ.........
цитирай
43. cchery - Трето - идеята ми всъщност беше, че ...
02.11.2010 12:14
djud написа:
Трето - идеята ми всъщност беше, че винаги съм мислила , че робството се е отразило на народопсихологията ни, за да нямаме силно гражданско общество и се оставяме да ни мачкат, без да смеем да протестираме истински и до край за каквото и да било , а май ще се окаже, че не е от робството ! И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ИЗВИНЯВАМЕ ЗА НАШЕТО БЕЗДЕЙСТВИЕ С НЕГО !!!


Ей това последното го говоря сигурно от години вече и пак и пак чувам отвсякъде "държавата" не напрви това, министърът не направи онова, бат Бойко е тарикат, а Цецо - реститут. Ми ти бе, мишко сива, ти какъв си?!? Ти какво направи до обяд за да се промени ситуацията около теб?!? Спря ли на жълтото на светофара или даде газ за да не го изпуснеш и мина даже на червено. Напсува ли ме като пресичам на пешеходна пътека и ти ми спря с особено нежелание. Метна ли си фасчето през стъклото на колата?!?! Кво - направи всичко това. Е как не - нали си голяма работа и вършиш само големи дела ........... ама в кенефа.

Юли, стана много натурално, ама...... :) ...... ти си ме знаеш!
цитирай
44. vihrogonche - аз отдавна съм направила и всекидневно правя своя избор -
02.11.2010 12:14
от непокорните глави съм,
от онези, дето сабя ги сече,
но остават верни на самите себе си...
цитирай
45. djud - cchery ,
02.11.2010 12:57
Нали знаеш, че ми е тъжно като гледам непрекъснато как се унижават хората, и въпреки всичко - ТЪРПЯТ !!! Чудя се - ЗАЩО ????!!!! И не намирам логичен отговор ! Виждам само страх в очите на хората ! Страх - че ако възроптаят , ще си загубят работата. А много по-лесно е да умреш веднъж, отколкото всеки ден да храниш 3-4 гладни гърла ! / това някъде го бях прочела , свързано с Хр.Ботев /.
И това е така , ако се действа поединично. Но целия народ заедно - ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е НЕУПРАВЛЯЕМА СИЛА , от която се страхуват всички политици !
И някак си - за да спазя темата, ще цитирам пак Ст.Цанев - " превърнахме се в страна на оплаквачки, това стана навик. В една своя поема казвам, че България прилича на „гробище от скръстени ръце.” Жестоко, но вярно. Не правим нищо, чакаме все някой друг да извърши това, което ние би трябвало отдавна сами да направим..."
А още Кенеди някога е казал : «Не питай какво може да ти даде държавата, а питай ТИ какво можеш да и дадеш».


цитирай
46. djud - Ей, vihrogonche ,
02.11.2010 13:03
Недей стига чак до там - "глави....дето сабя ги сече" :)))) Няма да вдигаме въстание сега, я !
Но ако всеки направи своя избор и се осъзнаем - ето това вече ще е голям успех ! И няма да има кой да ни спре !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djud
Категория: Други
Прочетен: 446079
Постинги: 61
Коментари: 591
Гласове: 716
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031