Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2010 16:38 - Мисли в зелено
Автор: djud Категория: Хоби   
Прочетен: 1834 Коментари: 0 Гласове:
2



МИСЛИ В ЗЕЛЕНО   Земята е най-ценното нещо, което имаме, нашият дом, домът на нашите деца, майки и бащи. Земята е тази, която ни е дарила първо с живот, която ни е осигурила храна и вода, за да можем да израстнем и изживяваме своите моменти. Всеки от нас трябва да цени и пази нашата планета, всеки от нас трябва да допринесе за нейното регенериране, всеки от нас трабва да каже "НЕ на средновековното си отношение" към нея. Двама гения на информатиката в Естония са разработили компютърна програма, с която планетата може да бъде изчистена от отпадъци. Създателите на програмата са Ахти Хейинла - един от главните проектанти на програмата за телефонна връзка чрез Интернет Skype, и Райнер Нолвак, основател на фирмата за информативни услуги Microlink.com и на Интернет портала Delfi. Благодарение на новия продукт в Естония са били съставени карти и изображения на 11 000 случая на струпване на отпадъци върху 45 227 кв. км - цялата площ на Естония. След това 50 000 доброволци от страната с 1,3 милиона жители са събрали близо 10 000 тона нелегално изхвърлени отпадъци. Демонстрация може да видите на сайта на двамата учени : http://www.teeme2008.ee/ Неудобната истина: Слънцето варира в своята интензивност /статия на Zuerrnnovahh-Starr Livingstone от 20 януари 2008/ http://educate-yourself.org/zsl/inconvenienttruth20jan08.shtml ) През последните 20 дена не се наблюдават петна по Слънцето ( 1 - 20  януари 2008 ). Ултравиолетовата радиация е спаднала до екстремно ниски нива, и са се отворили коронни дупки, изпращащи високи нива на слънчев вятър, правейки аурора бореалис ( Северното сияние ) по-ярко отвсякога. Същевременно, Сибир страда от ледена прегръдка, и за няколко седмици Канада може да стане най-студена от десетилетия насам. Глобално затопляне..??? През 1900, когато населението на планетата вече превишава 1.5 милиарда, европейските ръководители започват план за редуциране на населението. Ние знаем този план с името Първа Световна Война. Но тъй като тази война не успява да редуцира достатъчно хора, се създават основи за Втората Световна Война. Илюминати продължават и досега своите планове за забавяне растежа на населението, във всякакъв смисъл на думата... Хората са проблем – така че – да ги премахнем ! В момента населението на Земята превишава 7 милиарда души, и контролът над климата става основен приоритет. Глобалното затопляне намира все нови и нови „виновници” – CO2 емисиите, автомобилите, петролната индустрия. Никой обаче не споменава за слънчевата активност... Този цикъл на затопляне е планиран отдавна, и може да продължи неопределено дълго време – колкото е нужно Времевите периоди на глобално затопляне и застудяване са подробно описани и изчислени в Календара на маите.

Тези глобални жеги и студове са предотвратили осъществяването на повечето стратегии за установяване на глобален контрол над Земята за поне хилядолетие..

В момента, в който група главатари, служещи единствено на себе си, установят хегемония някъде по Земята, започва и пътят на тяхното унищожение.  Да се надяваме, че този век ще възвести тяхното окончателно премахване...
Нова британска разработка може да осигури икономично и екологично осветление на европейските улици. Слънчевите “дървета” на дизайнера Рос Ловгроув ще доставят също естетическа наслада за гражданите на Стария континент.По клоните на дърветата са “накацали” десетки лампи, всяка от които съдържа 36 слънчеви клетки. Вграден сензор за светлина превключва автоматично лампите вечер и ги изключва на разсъмване. През 2005 подобен проект в 300-хилядния Грац позволи да бъдат спестени 524 000 киловата електроенергия Енергия от морската вода може да реши енергийната криза Проект от 20-те години на XX в. на френския изобретател на неоновата лампа Жорж Клод може да реши глобалната енергийна криза чрез овладяване на енергията на океаните, съобщи в. "Дейли телеграф".Теорията е проста: енергията се извлича от разликата в температурата между морската повърхност (до 29 градуса по Целзий в тропиците) и водата на дълбочина 1 км (с температура 5 градуса по Целзий). Тази разлика захранва "топлинен двигател", който създава електричество. Технологията е в два варианта - със затворен и с отворен цикъл. При първия вариант топла вода от повърхността нагрява амоняк, който кипи при ниска температура, разширява се под формата на пара и движи турбина, която произвежда електричество.
Студена вода от морските дълбини охлажда амоняка, като го втечнява и процесът може да започне отново. При втория вариант, т.е. с отворен цикъл, се произвежда и питейна вода като вторичен продукт
За пример: Еквадорската конституция дава права на природата Конституцията на Еквадор гарантира на природата „правото да съществува, да се опазва, да поддържа и възражда жизнения си цикъл, структура, функции и еволюционен процес” както и легалният статут на всяко лице, което защитава тези права пред съда Петте члена, които дават права : 1.    Природата или Пачамама, има право да съществува, да се продължава и възпроизвежда жизненият си цикъл, структура, функции и еволюционен процес.
    Всеки човек, общност или народност ще имат право да поискат признаване на правата на природата пред администрацията. Прилагането и интерпретациите на тези права ще следват принципите на Конституцията.

2.    Природата има право на пълно възстановяване. То е независимо от нуждите на физически или юридически лица и Държавата ще обезщетява, тези, които зависят от природните системи.
    В случай на сериозно или постоянно увреждане на околната среда, включително и в резултат на експлоатация на не възобновяеми природни ресурси, държавата ще определи най-ефикасният метод за възстановяване и ще определи подходящи мерки за премахване или ограничаване на последствията за природата.
 
3.    Държавата ще подтиква физически и юридически лица да опазват природата; тя ще популяризира цялостно опазване на всички елементи, които формират една екосистема.

4.    Държавата ще прилага предпазващи и ограничителни мерки срещу всяка дейност, която води до унищожаване на видове, екосистеми или окончателно премахване на природни цикли.
    Внасянето в природния цикъл на организми и органични или неорганични материали, които могат да променят безвъзвратно националното генетично наследство е забранено.
 
5.    Всеки ще има право да се възползва от природното богатство и да участва във формирането му.
    Услуги в областта на околната среда – производството, съхраняването, използването и употребата на природни ресурси ще бъдат контролирани от Държавата.


Тагове:   мисли,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djud
Категория: Други
Прочетен: 445201
Постинги: 61
Коментари: 591
Гласове: 716
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031