Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 13:51 - Ей на това се казва „ КРИЗА” !!!!
Автор: djud Категория: Хоби   
Прочетен: 3275 Коментари: 5 Гласове:
3



Ей на това се казва „ КРИЗА” !!!!

 

Още откакто се заговори за „СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА” и всички медии се надпреварваха в хор да ни втълпяват в главите колко зле ще стане, моето лично мнение беше, че НЯМА НИКАКВА КРИЗА, а всичко е измислено / незнайно за нас простосмъртните/ от някой с някаква определена цел, която така и няма да разберем каква е! В течение на времето и гледайки какво става , все повече ми се върти из главата поговорката : „ За един сватба , за друг – брадва ! „

Ето  малко факти за СВАТБАТА :

1.     Кризата” все още не е отминала. Всеки 10-ти американец е без работа. В същото време банкерите и мениджърите, тоест виновните за световния срив , отново печелят големи пари. Над "Уолстрийт" се излива дъжд от бонуси. През миналата година само там са били изплатени 20 млрд. долара премии - четвъртата най-голяма сума от съществуването на нюйоркската борса. Банкерите пак газят в пари !!! Думата "бонус" идва от латински и означава "добре", т.е. хонорар за добре свършена работа. Но нима всички тези милиарди не отиват в джобовете на същите онези хора, които докараха световната икономика до ръба на катастрофата??? Самите банкери изглежда живеят в някакъв друг свят. Дали са гузни? Ни най-малко!!! / по материал на „ Дойче веле” /

2.     97 нови милиардери през 2010 г. /класация на сп. "Форбс"/ През 2010 г. в света има 1011 милиардери, спрямо 793 през 2009 г. Увеличение – 27,49%. Не забравяйте, че все пак е „ КРИЗА” . А какво ли щеше да е, ако я нямаше !!! През последната година 611 милиардери са увеличили богатството си / браво на тях !/ , 62-ма са загубили пари / горките, станали са милионери !/ , а при 77 сумата остава същата / явно са нямали късмет !/. Цели 97 са новите милиардери. От миналогодишния списък са отпаднали 30 души, 13 са починали, а 164 отново са се завърнали в категория "милиардер".

 

А сега и за БРАДВАТА  :

 

Или по-точно : Да го духат бедните !

1.    "Булгаргаз" поиска днес увеличение на цената на природния газ със 109,16 лв. за 1000 куб. м, или 26,42%, / припомнете си с колко % са се увеличили милиардерите !!!! / за второто тримесечие на годината. Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев каза, че според него увеличение от 15% на природния газ е реалистично да се очаква, а това ще доведе и до корекции в цените на парното. При това увеличение  цените на парното ще се увеличат съответно с около 11% в София, 11% в Пловдив, с 12% в Плевен, с 10% в Шумен, с 13% във Варна, с 12% във Враца, с 8,5% в Правец, с 12% в Бургас, с 8,66% във Велико Търново, с 9% в Казанлък ,а в Разлог – с 11%. На печелившите – ЧЕСТИТО !!!!

2.    EVN Bulgaria внесе в ДКЕВР предложението за нови цени на електроенергията от 1 юли 2010 г. Средното повишение на цената на електроенергията, което дружеството поиска е между 2 и 3%. Към настоящия момент обаче EVN Bulgaria не може конкретно да се ангажира какво ще е реалното поскъпване на електроенергията за крайния клиент. Искането за въвеждане на такса мощност в размер на 1.80 лева е също неоснователно, защото вече има такса за достъп до електрическата мрежа и исканата нова такса принуждава потребителите да заплащат два пъти за едно и също. Но на кой ли му пука, нищо че това вече прилича на геноцид ! Ежегодно се повишава цената на тока с двуцифрено число, като увеличението винаги се случва в средата на годината, за да не може да бъде почувствано в цялата му сила веднага .

  1. Цените на хранителните продукти се покачиха извънредно много , обричайки стотици милиони хора по целия свят на бедност. В Египет, Индия, Индонезия и други страни едновременно с нарастващите разходи за ориз и пшеница се появяват и бунтове, коментира ВВС. Изследване на BBC показва, че нарастващите разходи за храна остават основен проблем за много хора на много места по света. Индексът на цените на храните е станал 82% за две години, достигайки до най-високото си равнище през юни 2008 г. Този индекс измерва движението на цените на едро на пет основни категории храни: месо, млечни продукти, зърнени храни, захар и масла & мазнини.

Какво правим ние, на фона на цялата тази черна статистика ? Ами – едно голямо НИЩО !!! Явно 500 години под робство все още дават отражение на народопсихологията ! Свикнали сме да навеждаме глава и да опъваме ярема ! Диий , воле, диий ! КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ , НАРОДЕ МОЙ ??? И как да не дам пак южната ни съседка за пример / колкото и да не ми се иска / ???

Гърция ще бъде парализирана от нова 24-часова обща стачка -това съобщават гръцките и световните медии, цитирани от БТА. Заради стачката напълно ще бъде блокиран железопътният, морският и въздушният транспорт в страната. В стачката ще участват работещите в министерствата, осигурителните каси, болниците, училищата, данъчните служби и митниците. Държавните болници ще обслужват само спешни случаи. Проблеми ще има и в графика на полетите на авиокомпанията, тъй като в стачката ще се включат и авиодиспечерите. Съдебните служители също ще протестират. 24-часова стачка са обявили и работещите в частния сектор, екипажите на корабите и докерите. Стачкуват също и работещите в Националната електрическа компания в телекома, в пощите и ВиК службите. За 24 часа страната ще остане в информационно затъмнение заради участите в стачката и на работещите в медии. Лозунга , който се издига е : "Ние няма да платим кризата"!!!

Ако богатството се разпределяше на  умните и можещи хора, всичко щеше да е наред и социални проблеми отдавна нямаше да има. Но това не е така, защото парите  отиват при най-бруталните, най-хитрите и най-агресивните. Казано по-накратко – „пари при пари отиват” ! И неизменно се получава така, че богатите стават по-богати, неприлично богати, опасно богати, нетърпимо богати, катастрофално богати. Казвам "катастрофално", защото на този етап бедните започват да палят дворците на самозабравилите се богаташи. Продължението го знаем...  Но няма страшно – 2012 наближава !!!.



Тагове:   казва,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. koketka - хммммммм мисля че си позабравила малко годинки
11.03.2010 14:35
точните години под робство са 700, а не 500 - не забравяй 200 години византийско djud. И аз винаги съм смятала, че ни се е отразило на народопсихологията. Или по-точно народодупигащницата
цитирай
2. cchery - точните години под робство са 700, а ...
14.03.2010 23:58
koketka написа:
точните години под робство са 700, а не 500 - не забравяй 200 години византийско djud. И аз винаги съм смятала, че ни се е отразило на народопсихологията. Или по-точно народодупигащницата

По-лошто е че точното време на глагола "отразил" е сегашното, защото и в момента ни отразява, така ни отразява, че ако извънземни да тръгнат да ни превземат, то никой няма да им се противопостави, ми ще гледат като мишоци из трици... и ще мърдат страхливо мустачки и ще въртят уплашено очи....
цитирай
3. cchery - точните години под робство са 700, а ...
14.03.2010 23:58
cchery написа:
koketka написа:
точните години под робство са 700, а не 500 - не забравяй 200 години византийско djud. И аз винаги съм смятала, че ни се е отразило на народопсихологията. Или по-точно народодупигащницата

По-лошото е че точното време на глагола "отразил" е сегашното, защото и в момента ни отразява, така ни отразява, че ако извънземни тръгнат да ни превземат, то никой няма да им се противопостави, ми ще гледат като мишоци из трици... и ще мърдат страхливо мустачки и ще въртят уплашено очи....

цитирай
4. universalnite000 - Ще се включа и аз с едно кратко мнение ...
15.03.2010 12:01
Ще се включа и аз с едно кратко мнение по въпроса - завърших "Ик-ка и управление на индустрията" и се убедих, че принципите на съвременната индустрия могат да се опишат с три думи - направи, използвай и изхвърли ... и всичко това , за да ни залъгват с "икономическия растеж" , който ставал значителен .... нищо такова няма , ние живеем на планета с ограничени възможности да понася това безумие, дирижирано от шепа хора .... затова и сегашното положение е закономерен резултат от тази деструкция . Дано успеем да променим това :)
цитирай
5. silverlining - Ами абсолютно съм съгласна:
03.06.2010 14:22
"Ако богатството се разпределяше на умните и можещи хора, всичко щеше да е наред и социални проблеми отдавна нямаше да има. Но това не е така, защото парите отиват при най-бруталните, най-хитрите и най-агресивните."
Само че те се имат за умни и дори ти изтъкват горе-долу такива довоади: "Щом съм богат, значи съм бил достатъчно умен. Ти като се мислиш за умен защо не си богат?" Май бъркат ум с липса на морал... ама нали не им е зле, пука им.
В частта за сватбата - тъжно, тъжно... Моят опит е тъжен... говорила съм за това, което се случва (и което ти си описала) и най-отвератителното е, че те мислят, че така било правилно! Кое му е правилното?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djud
Категория: Други
Прочетен: 445199
Постинги: 61
Коментари: 591
Гласове: 716
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031